+31 6 41210411
info@elmar-jansen.nl

Review & rating rich snippets: Google wordt kritischer

Jouw website beter vindbaar

Review & rating rich snippets: Google wordt kritischer

Google heeft aangekondigd dat zij de bekende review-sterren wat kritischer gaan benaderen. De reden hiervan is simpel: Er zijn te veel sites die zelf reviews toevoegen om een 5 uit 5 te halen. Mooi voor de CTR maar niet helemaal eerlijk..

Voorbeeld shop-rating

Self-serving én in eigen beheer?

Reviews op je eigen site, over je eigen site. Google noemt dat ‘self-serving’ en vind dat onjuist. Wanneer je ook nog zelf controle hebt over de inhoud van de reviews, dan is de kans te groot op manipulatie en Google heeft daarom besloten om in dat geval de ratings voor LocalBusiness en Oranization niet meer te tonen.

Het maakt niet uit of de reviews volledig op de eigen site staan, of dat ze via een widget (iframe) ingeladen worden. Het gaat om het eigen beheer.

Schema is hot bij Google

Beheer je een e-commerce website dan had je het wellicht al gemerkt want Google is de laatste tijd druk bezig met schema data. Met regelmaat komen er nieuwe schema-gerelateerde issues in Seach Console naar voren bij de product-optimalisaties en deze verandering zat er wat mij betreft dan ook al lang aan te komen.

Extra aanpassing die nu ook mee gaat is het verplicht toevoegen van de name property. Zonder goed ingevulde name, dan geen rich results.

Naast deze aanpassing heeft Google ook aangegeven dat ze niet meer bij alle soorten Schema-types reviews ondersteunt. Enkel nog maar bij de soorten waar reviews ook echt van toegevoegde waarde zijn. Niets mis mee toch?

Lees hier de complete aankondiging van Google.

Loop jij naar aanleiding van deze verandering tegen dalende bezoekersaantallen aan of wil je hier meer over weten? Neem dan contact op en ik help je graag verder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *