+31 6 41210411
info@elmar-jansen.nl

Linkbuilding & Backlink Strategie

Jouw website beter vindbaar

Waarom is linkbuilding zo belangrijk?

Een mooie website is helaas niet genoeg om bovenaan te staan in de zoekresultaten. Backlinks zijn daarvoor essentieel! Backlinks zijn links van andere websites, naar jouw eigen website en je kunt deze goed vergelijken met mond-op-mond reclame. Hoe meer ‘stemmen’ er voor jou zijn, hoe meer aanzien je krijgt en op exact dezelfde manier werkt Google ook: Hoe meer relevante backlinks naar jouw website, hoe hoger Google jouw website waardeert. Hoe meer een website als een autoriteit wordt gezien binnen jouw branche, hoe waardevoller het is om een backlink van die website te krijgen.

Linkbuilding en strategie

Backlinkprofiel opbouwen

Alle links van andere website naar jouw website, vormen samen jouw backlinkprofiel. Het is belangrijk dat je een ‘natuurlijk’ backlinkprofiel hebt dat bestaat uit een gezonde mix van verschillende soorten links. Het verschilt per branche wat een goed backlinkprofiel is maar gelukkig helpt Google ons daarbij: De partijen die Google hoog in de resultatenpagina zet, die hebben een goed backlinkprofiel (anders zou Google ze niet zo hoog zetten) J

Backlinkprofiel variabelen

Dat natuurlijke backlinkprofiel, dat bestaat uit allemaal verschillende soorten en aantallen links. Variabelen die van belang zijn voor het in kaart brengen van het ideale backlinkprofiel in jouw branche:

  • Aantallen backlinks
  • Soorten backlinks (image/tekst)
  • Gebruikt type anchor-tag bij tekst-links
  • Backlink status (follow/no follow)
  • Percentage links naar homepage vs dieper liggende pagina’s
  • Autoriteit van de links (is het bv een link van de bakker om de hoek, of van de Nasa)

Wat is een Backlink-strategie?

Een backlink-strategie is niets meer dan een strijdplan. Zodra je weet wat een natuurlijk backlinkprofiel is in jouw branche, dan kun je dat vergelijken met je eigen backlinkprofiel. Mis je dan bv tekstlinks van gerelateerde platformen met een hoge autoriteit? Dan kun je gericht naar dat type links gaan hunten. Ook de manier waarop je links verzamelt, en waar deze links exact naartoe verwijzen, zijn elementen die je in je backlink-strategie vastlegt.

Wat doe ik voor je?

Het verkrijgen van goede backlinks is een vak apart en kwaliteit gaat vóór kwantiteit. Ik zoek daarom voor je uit wat voor soort backlinks je nodig hebt en naar welke pagina’s deze links moeten wijzen om optimaal effect te hebben. Natuurlijk bepalen we samen de beste strategie om de gewenste backlinks te behalen. Schieten we met scherp, of met hagel en gaan we voor het aansluiten van blogs, of gokken we op een echte linkbait? Bekijk ook dit artikel als je meer wilt weten over de verschillende soorten backlinks.

Evt help ik je met het vinden van de juiste link-targets en kan ik deze voor je benaderen. Ook kan ik de volledige linkbuilding voor je uit handen nemen, of de inhouse-uitvoer daarvan begeleiden.


O.a. Flinders en Mobiel.nl gingen je voor.