+31 6 41210411
info@elmar-jansen.nl

Navigatie Optimalisatie (UX)

Jouw website beter vindbaar

Wat is navigatie optimalisatie en waarom is het belangrijk?

Navigatie optimalisatie

Het is belangrijk om de bezoekers niet te laten verdwalen op de website. Geef een bezoeker te veel keuzes of een onduidelijke structuur en hij/zij weet niet meer wat de beste vervolgstap is. Dat leidt tot afhakers in plaats van kopers. Door de klant zo goed mogelijk te begeleiden tijdens de gehele klantreis verhoog je het conversie percentage. (UX)

Navigatie-optimalisatie zit op een kleiner deel van de gehele klantreis en ook de doelen zijn iets anders. Niet alleen wordt een hogere CR nagestreefd, maar ook voor de vindbaarheid kan het aanpassen van het menu en de overige navigatie-elementen een goede optie zijn.:

  • Het te veel aan opties verminderen zodat de klant zijn/haar sneller doel vindt.
  • Linkwaarde distributie efficiënter laten verlopen naar enkel de pagina’s die strategisch interessanter zijn. Met behulp van de 80-20 regel kun je met minder keuzes meer omzet realiseren. Ook houd je hierdoor minder pagina’s over voor linkbuilding. Hierdoor kun je de overgebleven pagina’s dus veel makkelijker extra accentueren in de zoekresultaten.

Wat doe ik voor je

Op basis van ervaring, benchmarking, bezoekers-statistieken en logica loop ik de website door om na te gaan of overdaad schaadt. Grote kans dat we optimalisatiekansen vinden die de gebruikerservaring ten goede komen en die aansluiten bij de gekozen bedrijfsstrategie. Ik zal navigatie-verandering visualiseren en – voor zover mogelijk – op basis van data inzichtelijk maken wat het te verwachten effect zal zijn. Gezamenlijk besluiten we dan of we de aanpassing testen, doorvoeren of annuleren. Natuurlijk sta ik voor je klaar om de navigatie-veranderingen door te (laten) voeren en te monitoren of het gewenste effect ook daadwerkelijk behaald wordt.


O.a. Mobiel.nl, Hema.nl, Flinders en Lobbes.nl gingen je voor.