+31 6 41210411
info@elmar-jansen.nl

Website SEO migraties

Jouw website beter vindbaar

Waarom is SEO migratie belangrijk?

Komt er een redesign aan, ga je nieuwe functionaliteit aan je website toevoegen, ga je de structuur van je website aanpassen of ga je zelfs helemaal over naar een nieuw CMS? Houd dan rekening met SEO en maak gebruik van een gedegen migratie-plan. Doe je dat niet, dan kan de vindbaarheid die je in de afgelopen jaren met de website hebt opgebouwd, in no-time verdampen.

Website Migratie

Wat doe ik voor je?

Veel bedrijven denken pas aan de SEO-migratie als het eigenlijk al te laat is. Pas als de zichtbaarheid van het bedrijf slechter word, wordt een SEO specialist ingeschakeld. De meeste mensen beseffen zich niet dat nieuwe teksten, andere url’s of een andere structuur grote gevolgen kan hebben. Hoe eerder je me aanhaakt in het proces, hoe beter want voorkomen is beter dan genezen.

Bij een SEO migratie adviseer of begeleid ik je om de overstap naar de nieuwe website zo te laten verlopen dat dit niet ten koste gaat van de organische posities. Voorafgaand aan de overgang kan ik helpen om het design en de structuur zo goed mogelijk te maken. Benader je me pas nadat de migratie heeft plaats gevonden, dan zal ik er voor zorgen dat de eventuele schade tot een minimum beperkt wordt.

Werkwijze

Indien ik tijdig aangehaakt ben bij het proces, dan werk ik het liefst op basis van het volgende grove stappenplan:

 1. Plan opstellen (wat zijn de doelstellingen en hoe gaan we die bereiken?)
 2. Uitvoeren nulmeting:
  1. Welke pagina’s scoren nu goed in de resultaten?
  1. Wat zijn de posities?
  1. Wat zijn de kpi’s (snelheid, aantal bezoekers, CTR, CR etc.)
 3. Evt: content samenvoeg of optimalisatieplan opstellen. Ook implementeren we hier dan eventuele wijzigingen om de content beter interpreteerbaar te maken.
 4. Redirectplan opstellen
 5. Migratie op testomgeving uitvoeren en daaruit volgende issues verhelpen
 6. Migratie uitvoeren
 7. Monitoren. Voor- tijdens en na de migratie worden de prestaties van de website, en de vindbaarheid van de website nauwgezet in de gaten gehouden.
 8. Indien nodig: Bijsturen naar aanleiding van issues die tijdens de monitoring naar voren komen.

Wat krijg je?

In de voorbereiding hebben we regelmatig contact over de te nemen stappen en zeker rond de livegang spreken we elkaar regelmatig. Ik begeleid het hele traject en laat van alle stappen weten waarom deze stap belangrijk is, en wat de status daarvan is. Uiteindelijk is het resultaat dat je de nieuwe website zorgeloos hebt kunnen uitrollen zonder verlies in bezoekers.


O.a. Mobiel.nl, Flyct.nl en Tientalenten.com gingen je voor.