+31 6 41210411
info@elmar-jansen.nl

Technische SEO Audit

Jouw website beter vindbaar

Wat is een technische SEO audit?

SEO bestaat uit 3 hoofdelementen: techniek, content en autoriteit. (zie ook de 3 pijlers van SEO) De techniek is hierbij het fundament van de website: Als de techniek niet goed staat, dan kan de website (hoe mooi en inhoudelijk sterk ook) nooit succesvol worden. Een technische SEO audit gaat daarom diep in op dit fundament. Is de structuur & logica op orde en worden alle mogelijke kansen benut om de website zo effectief mogelijk geïndexeerd te krijgen?

Een technische SEO audit gaat verder dan logica want o.a. ook de gebruikte code komt hierbij aan bod. Is de data goed getagd, is de code wel efficiënt geschreven en zijn er geen blokkerende scripts binnen de website aanwezig?

Wat doe ik voor je bij een technische SEO audit?

Bij een technische audit is mijn doel vrij simpel: Ik loop alle stappen na en benoem verbeterpunten. Dit kunnen code-verbeteringen, maar ook workflow-verbeteringen zijn. Als de techniek, de logica en automatisering goed geregeld zijn, dan kan een kind ‘de was doen’, en dat is mijn doel. Een contentspecialist moet zich niet bezig houden met html-codes, data markup, afbeeldingsgrootte, website snelheid en het al dan niet indexeren van filter-pagina’s. De gebruiker (vaak content specialist) moet gewoon tekst kunnen toevoegen en er van uit gaan dat het vervolgens goed werkt. Na het doorvoeren van de technische SEO audit-adviespunten staat de website als een huis, is de kans op fouten verminderd én de workflow verbeterd. Technische SEO is zorgen dat iedereen kan excelleren in zijn/haar specialisme en dat dit zich direct doorvertaalt in een betere vindbaarheid.


O.a. Flinders, Hallmark en Zonwering.nl gingen je voor.